Birkenstock Arizona SFB Smal läst - Blå (Dam)

Artikelnummer: 1020587
1200 kr

Tidigare lägsta pris

1200 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Storlek384240413935433637
FärgBLA
 • Enkel retur - 30 dagars returrätt
 • Betala senare med Klarna. Läs mer
 • Fri frakt och retur till butik
  • Produktbeskrivning
  • Birkenstock Arizona SFB, Smal läst är en klassisk sandal med två reglerbara remmar. Ovandelen i läder ger sandalen karaktär då skinnet förändras med tiden. Remmarna behandlas bäst med skovård anpassad för just läder. Remmarna är mjuka mot foten utan att skava och blir mjukare med tiden.

   Fotbädden har en anatomisk uppbyggnad som ger ett bra stöd i hålfoten och framtill i tåvallen, den har även en skålad form i hälen för ökat stöd.


   Birkenstock Arizona SFB har den mjuka fotbädden som består av ett stötdämpande skumlatex som är täckt med mocka. Mellansulan i kork och jute ger bra stabilitet och slitsulan i EVA ger ytterligare dämpning för användaren. EVA är ett plastmaterial som ofta används i yogamattor, tack vare att det är så lätt och ger en skön sviktkänsla.

   Den smala lästen passar bäst om man har en smal- till lite normalbred fot.

   Juste denna sandal har borstade guldspännen vilket blir en fin kontrast till det marinblå lädret.

   Remmarna på Birkenstock Arizona SFB är reglerbara och går lätt att ställa om vid behov. Dessa sandaler passar alldeles utmärkt som innetofflor hemma, alternativt som arbetsskor om man t.ex. arbetar inom vård och omsorg, skola eller på kontor.

   Idag används ofta Birkenstocksandaler utomhus som en mer bekväm sommarsandal.
  • Egenskaper
  • Här nedan finner du de viktigaste egenskaperna för produkten.

   Hålfotsuppbyggnad (Anatomisk fotbädd): Ja
   Reglerbara spännen: Ja
   Smal läst: Ja
  • Om varumärket
  • Birkenstocks framgångssaga började redan 1774 och är än idag ett varumärke som representerar en hög kvalité och funktionalitet. Den anatomiska fotbädden ger stöd i fotens alla håligheter som i sin tur ger stöd åt hela kroppen. Birkenstock har till skillnad från många andra varumärken både mjuka och hårda fotbäddar, samt smala eller lite bredare läster. Fotbädden är tillverkad av ren naturkork och slitsulan av EVA, ett slitstarkt och lätt material. Sedan en tid tillbaka har de även lanserat en badtoffel med samma typ av uppbyggnad som i originalet. Det finns även en Proffessional kollektion med ESD skydd.
  • Storlekstabell
  • Skyddsklasser
  • Skyddande egenskaper
   SBS1S1PS2S3S4S5
   OBO1O2O3O4O5
   Halkmotstånd
   Tåhätta (200J/15 000 N)
   Oljebeständig sula FO
   Slutet hälparti
   Antistatisk A (100 kΩ - 1000 MΩ)
   Stötupptagande E (min. 20J)
   Vattenavstötande läder
   Mönstrad slitsula
   Spiktrampskydd P (1100 N)
   Material gummi/PU
   HRO
   SRC
   CI
   ESD
   Scrolla för att se hela tabellen

Liknande produkter

Birkenstock Boston Shearling, Smal läst, Toffel - Grå (Dam)
REA

Varmfodrad toffel med anatomiskt uppbyggd fotbädd

1487.50 kr 1750 kr
Birkenstock Madrid BB, Smal läst, Sandal - Vit (Dam)
REA
935 kr 1100 kr
Birkenstock Arizona, Smal läst, Sandal - Guld (Dam)
REA
Klassisk sandal med mjuk, anatomiskt uppbyggd fotbädd
475 kr 950 kr
Birkenstock Arizona, Smal läst, Sandal - Brun (Dam)
REA
Biosandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
600 kr 1200 kr

Senast visade

Birkenstock Arizona SFB Smal läst - Blå (Dam)
REA
Klassisk sandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
1020 kr 1200 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.