Birkenstock QO400 Slip-on - Svart (Unisex)

Artikelnummer: 1011242-01

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Storlek
Färg
 • Enkel retur - 30 dagars returrätt
 • Betala senare med Klarna. Läs mer
 • Fri frakt och retur till butik
  • Produktbeskrivning
  • Birkenstock QO400 är en yrkessko med klassisk fotbädd  helt i linje med Birkenstocks DNA. Den anatomiska fotbädden ger en bra avlastning  under hela foten. Med ett tydligt stöd för hålfoten och i tåvallen, håller man foten i rätt läge även under längre arbetspass. Fotbädden är även ordentligt skålad i hälen, för att skåla in  hälkuddarna, även kallat fettkuddarna, så att kroppen även använder sin egen  stötdämpning.

   Birkenstock QO400 är en slipon  som kommer i normal läst, men den är ganska bred i lästen och har vad man kallar för foträt tåform, därför kan vi gott rekommendera den för dig som har en bred fot. Ovandelen är tillverkad i ett microfiber både invändigt och utvändigt. Skorna har resår  på sidorna om öppningen, vilket gör det lätt att komma i och ur med foten. 

   Innersulan i kork är vad man kallar för ortopedisk och den är löstagbar. yttersulan är tillverkad i nitrilgummi och är SRC-klassad.
   Skorna har en O2 klassifisering enligt EN ISO 20347:2012

   Vi rekommenderar Birkenstock QO400 för arbete inom kök,servering, sjukhusmiljö, men även på fritiden eller på kontoret.
  • Egenskaper
  • Här nedan finner du de viktigaste egenskaperna för produkten.

   Antihalk : Ja
   Bred vidd: Ja
   Hålfotsuppbyggnad (Anatomisk fotbädd): Ja
   Skinn: Ja
   Stötdämpande sula: Ja
  • Om varumärket
  • Birkenstocks framgångssaga började redan 1774 och är än idag ett varumärke som representerar en hög kvalité och funktionalitet. Den anatomiska fotbädden ger stöd i fotens alla håligheter som i sin tur ger stöd åt hela kroppen. Birkenstock har till skillnad från många andra varumärken både mjuka och hårda fotbäddar, samt smala eller lite bredare läster. Fotbädden är tillverkad av ren naturkork och slitsulan av EVA, ett slitstarkt och lätt material. Sedan en tid tillbaka har de även lanserat en badtoffel med samma typ av uppbyggnad som i originalet. Det finns även en Proffessional kollektion med ESD skydd.
  • Storlekstabell
  • Skyddsklasser
  • Skyddande egenskaper
   SBS1S1PS2S3S4S5
   OBO1O2O3O4O5
   Halkmotstånd
   Tåhätta (200J/15 000 N)
   Oljebeständig sula FO
   Slutet hälparti
   Antistatisk A (100 kΩ - 1000 MΩ)
   Stötupptagande E (min. 20J)
   Vattenavstötande läder
   Mönstrad slitsula
   Spiktrampskydd P (1100 N)
   Material gummi/PU
   HRO
   SRC
   CI
   ESD
   Scrolla för att se hela tabellen

Liknande produkter

Birkenstock Gizeh LEOI Sandal - Brun (Unisex)
Stringsandal med extra tjockt, oljat nubuckläder och anatomisk fotbädd i kork/latex
1250 kr
Birkenstock Arizona LENB SFB, Smal läst, Sandal - Rosa (Dam)
Bekväma sandaler med mjuk fotbädd och mjuka nubuckläderband
1370 kr
Birkenstock Arizona, Smal läst, Sandal - Svart (Dam)
Klassisk sandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
1300 kr
Birkenstock Arizona CT, Normal läst, Sandal - Brun (Dam)
Sportiga sandaler med två justerbara remmar
1450 kr

Senast visade

Birkenstock QO400 Slip-on - Svart (Unisex)
Nätt och smidig arbetssko med anatomisk fotbädd
0 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.