✔ 2-5 dagars leverans   ✔ Hämta i butik - Fraktfritt     ✔ Öppet köp 30 dagar     Kundtjänst

  Supersök - sök bland våra tusentals skor!
  • Varumärke
  • Skotyper
  • Färg
  • Storlek
  • Egenskaper
Dr Martens 1460 - Svart (Herr) i gruppen Fritidsskor / Skotyper / Vinterkängor / Herr hos shoemed.se (024039001-r)

Dr Martens 1460 - Svart (Herr)

Art nr:
024039001-r
Fetläder: Ja
Greppvänlig sula: Ja
Oljebeständig sula: Ja
Varmfoder: Ja
Dr Martens historia startade någon gång under 1945 i München, när Dr Klaus Maertens tog fram en ny typ av sula för att läka från en skada i foten. Han tog fram en mjuk och dämpande sula, då de traditionella lädersulorna inte var tillräckliga för hans rehabilitering. Men det var först år 1960 som den första snörkängan 1460 kom till, med de karakteristiska gula sömmarna. Den togs fram i samarbete med familjen Griggs i England som hade fått upp ögonen för Dr Maertens mjuka sula. Dr Martens är ett varumärke som framförallt har fungerat som jobbskor, men med åren har utvecklingen gått över till fritidsskor och mycket tack vare musikbranschen där Dr Martens blivit lite av en kult. Kängorna tillveras än idag i England och representerar ett varumärke av mycket hög kvalitet.
Dr Martens 1460 är en klassisk känga med starkt DNA från Dr Martens. I denna modell finns ett värmande fleecefoder och en speciellt utformat slitsula som ger ett tryggare steg på vinterväglag, kallad WinterGrip. Snörningen består av 8 hål och ger möjlighet att anpassa passformen i skaftet och över vristen.

Ovandelen består av ett slitstarkt fetläder som är både vatten- och saltavvisande, vilket passar väldigt bra i vårt skandinaviska klimat. Ovandelen behandlas bäst med läderfett eller svart skokräm. Baktill på skaftet närmast vaden, finns en hälla som underlättar när man tar på sig kängorna.

Vi rekommenderar dessa slitstarka kängor för både arbete och fritid. De är passande för långa promenader samt till arbete där man vistas en hel del utomhus och behöver något stabilt på fötterna. Tack vare sitt stilrena yttre, passar dessa kängor alldeles utmärkt som arbetsskor till t.ex. uniformasyrken, som lokförare eller tågpersonal.
Storlek44
FärgSvart
Frakt:
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: