✔ 2-5 dagars leverans   ✔ Hämta i butik - Fraktfritt     ✔ Öppet köp 30 dagar     Kundtjänst

  Supersök - sök bland våra tusentals skor!
  • Varumärke
  • Skotyper
  • Färg
  • Storlek
  • Egenskaper
Dr Martens Kolbert - Svart (Dam) i gruppen Fritidsskor / Skotyper / Vinterkängor / Dam hos shoemed.se (024015001-r)

Dr Martens Kolbert - Svart (Dam)

Art nr:
024015001-r
Dr Martens historia startade någon gång under 1945 i München, när Dr Klaus Maertens tog fram en ny typ av sula för att läka från en skada i foten. Han tog fram en mjuk och dämpande sula, då de traditionella lädersulorna inte var tillräckliga för hans rehabilitering. Men det var först år 1960 som den första snörkängan 1460 kom till, med de karakteristiska gula sömmarna. Den togs fram i samarbete med familjen Griggs i England som hade fått upp ögonen för Dr Maertens mjuka sula. Dr Martens är ett varumärke som framförallt har fungerat som jobbskor, men med åren har utvecklingen gått över till fritidsskor och mycket tack vare musikbranschen där Dr Martens blivit lite av en kult. Kängorna tillveras än idag i England och representerar ett varumärke av mycket hög kvalitet.
Dr Martens Kolbert är en varmfodrad känga med syntetiskt foder. Ovandelen i fetläder är vattenavvisande och slitsulan är speciellt utformad för ett bättre grepp på vinterväglag tack vare en teknik som kallas WinterGrip.

Till utséedet har Dr Martens Kolbert samma DNA som de klassiska kängorna, med skillnaden att skaftet går att vika ner en bit så att fodret syns på utsidan av skorna. Skinnet och fodret går ton i ton, likaså den klassiska Goodyear sömmen i sulan. Vi rekommenderar dessa slitstarka kängor för både arbete och fritid. De är passande för långa promenader samt till arbete där man vistas en hel del utomhus och behöver något stabilt på fötterna.

Tack vare sitt stilrena yttre, passar dessa kängor alldeles utmärkt som arbetsskor till t.ex. uniformasyrken, som lokförare eller tågpersonal. Snörningen består av 8 hål och ger bra möjlighet till anpassning i skaftet och över vristen. Baktill på skaftet närmast vaden, finns en hälla som underlättar när man tar på sig kängorna. Ovandelen i fetläder behandlas bäst med läderfett eller svart skokräm.
Storlek
Färg
Frakt:
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: