✔ 2-5 dagars leverans   ✔ Hämta i butik - Fraktfritt     ✔ Öppet köp 30 dagar     Kundtjänst

  Supersök - sök bland våra tusentals skor!
  • Varumärke
  • Skotyper
  • Färg
  • Storlek
  • Egenskaper

Tillbehör Strumpor

Strumpor

Våra strumpor håller en hög kvalitet och vi handplockar
sortimentet efter funktion. Strumpor kan göra stor skillnad
på hur en sko känns på foten och främst hur klimatet inne
i skorna blir. Vi har ett brett sortiment av stödstrumpor med
olika kompression och bambustrumpor för både dam och herr.
Hos oss hittar du även halksockor för vuxna, diabetikersockor
och ullstrumpor med upp till 90% ull. Mer om strumpor >

Stödstrumpor

Stödstrumpor - Håller dina fötter glada

Stödstrumpor eller som det också kallas, kompressionsstrumpor, är ett väldigt bra plagg för alla som har ett jobb där belastning av ben och fötter sker under en längre tid. Stödstrumpor och kompressionsstrumpor ger support och avlastning till trötta och svullna ben. Stödstrumpor är extra effektivt om du har ett jobb där du rör dig mycket under arbetsdagen och vid vissa tillfällen gör tunga lyft, som tillexempel om du jobbar inom vården. Vare sig du är sjuksköterska, läkare eller vårdare så är kompressionsstrumpor ett bra val för att ta hand om dina ben och fötter. Stödstrumpor är även väldigt bra att använda vid flygresor De hjälper till att hålla blodcirkulationen i benen vilket hjälper dina ben att hålla sig pigga och minskar risken för blodproppar vid flygning.

Stödstrumpor får blodet att cirkulera

Stödstrumpor är en strumpa du ska kunna bära hela arbetsdagen utan att det känns obehagligt eller att de trycker för hårt mot dina ben. Stödstrumpan är utvecklad för att öka blodcirkulationen i dina fötter och ben. Den trycker hårdare längre ner mot foten och trycket avtar längre upp på benen. Detta leder till att blodet cirkulerar bättre och återflödet till hjärtat stimuleras, vilket i sin tur leder till förebyggande mot blodproppar och åderbrock.
Känner du inte dig säker på vilken typ av stödstrumpa du skulle behöva eller undrar något annat så tveka inte att höra av dig till vår kunniga personal.

Bambustrumpor

Bambu är ett material som är väldigt mjukt och som motverkar odör. Bambustrumpor är väldigt bra om man har problem med fotsvamp som ofta uppstår av en för fuktig miljö i skorna. . Shoemed har ett stort utbud av bambustrumpor som har en mycket hög andel bambu, vilket är något du alltid ska kolla efter som du ska köpa bambustrumpor. Egenskaperna i strumporna kommer från bambuplantans egna naturliga skydd mot bakterier, kvalster och svampangrepp. Detta leder till att textilierna håller sig fräschare under en mycket längre tid. Man har via studier kunnat bevisa att plagg med hög andel bambu behåller dessa egenskaper i upp till 50 tvättar.

Diabetesstrumpor

Diabetesstrumpor är strumpor för dig som diabetiker eller för dig med känsliga fötter. De diabetesstrumpor som finns i sortimentet är i bomull och är utan kompression. De passar dig som är känslig för skav, blåsor eller sår. De är gjorda för att förebygga skador som kan orsakas av friktion.

Sorteringsordning:
1  2  Nästa »  |  Visa alla