MBT

MBT står för Masaian Barefoot Technology och skorna kännetecknas av sina rullande sulor. Sulorna är utformade på ett sätt som gör att användaren aktiverar och stärker muskulaturen i kroppen. MBT har ett brett sortiment av både fritidsskor och arbetsskor. Om du inte hittar din storlek på shoemed.se är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på info@shoemed.se eller på 08-7300084. Vi kan i de flesta fall beställa fler storlekar.

MBT Skor

1996 lanserades MBT skor och har sedan dess gjort en succé världen över för deras patenterade rundade sula. MBT skor och MBT sandaler började att säljas i Sverige 2006. Skorna togs snabbt emot av svenskarna för sin goda effekt på hela kroppen. Den runda sulan, som i sig är instabil, aktiverar kroppens alla muskler och detta ska leda till förbättrad hälsa hos användaren.

Hur fungerar MBT skor?

Sulkonstruktionen innefattar sammanlagt fyra patent som tillsammans skapar den unika funktionen hos MBT. Hälkudden, eller Masai Sensor, är kärnan i MBT som ger den behagliga känslan av ett mjukt och varierande underlag. Masai Sensor ger tillsammans med balanspunkten och förstyvningen ett naturligt och behagligt underlag som stimulerar fotens naturliga rörelse och fördelar belastningen över hela foten i varje steg.

Sulans konstruktion skapar ett naturligt instabilt underlag som, när man står och går, aktiverar balans- och hållningsmusklerna. Kroppen söker automatiskt jämvikt i varje steg vilket tillsammans med den mjuka hälisättningen bidrar till en jämnare belastning på kroppens leder. Detta ska i slutändan leda till förbättrad kroppshållning, ökad muskelaktivitet och en ökad blodcirkulation.
Visa mer
Visa mindre
Filtrera nedan:
Visar 1-2 av 2 artiklar
Sortera:
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.