Scholl Rio 22 Special Sandal - Svart (Dam)

Artikelnummer: 15147324-06
765 kr

Tidigare lägsta pris

765 kr
OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Storlek36373839404142
FärgSVART
 • Enkel retur - 30 dagars returrätt
 • Betala senare med Klarna. Läs mer
 • Fri frakt och retur till butik
  • Produktbeskrivning
  • Scholl Rio 22 Special är en sandal specialutvecklad för att motverka överpronation.

   Fotbädden är klädd i mocka. Scholl Rio 22 har en skålad form i fotbädden för hälen. Detta för att samla kroppens egna stötdämpning, dvs. fettkuddarna i hälen.
   Scholl Rio 22 ger en mycket bra stabilitet och en mycket bra avlastning i varje steg.

   Sandalerna har en tjock korksula, vilket gör att man kommer upp lite, framförallt i hälen, och det ger en skön avlastning för ryggen samtidigt som stödet för hålfoten motverkar överpronation. Slitsulan i EVA är fylld med små luftbubblor och ger en bra dämpning och lätthet i sandalerna. Scholl Rio 22 är vad man kallar för normala i lästen, men sandalerna passar även bra på en smalare fot tack vare att den har tre reglerbara remmar över foten.

   Scholl Rio 22 är en sandal som ofta används som arbetssandal inom t.ex. skola och vård och omsorg. Sandalerna passar bra som arbetsskor inom arbeten där man vistas inom torra miljöer och där man både går och står mycket om dagarna på hårda golv.

   Passar till: sandal som fungerar lika bra som innesko hemma eller på jobbet och som slip-in under sommaren för utomhus bruk.
  • Egenskaper
  • Här nedan finner du de viktigaste egenskaperna för produkten.

   Hålfotsuppbyggnad (Anatomisk fotbädd): Ja
   Reglerbara spännen: Ja
  • Om varumärket
  • Scholl har sina rötter i Chicago och det var på 20-talet som Dr William Scholl först släppte en serie skor tillverkade med hänsyn till fötters anatomi. Den affärsidén skulle bli grunden för varumärket i framtiden och är än idag ett starkt kännetecken för Scholl.

   I sortimentet hittar man flera olika fritidsskor och arbetsskor, men i Skandinavien är det framförallt den klassiska korksulan som representerar Scholl. De flesta korksandalerna har en anatomisk uppbyggnad i fotbädden, även kallad Bioprint Adapta, som ger stöd för både hålfoten och tåvallen, medan slitsulan är i EVA, ett material som är både lätt och sviktande. Scholl har förutom skor, släppt en serie olika fotvårdsprodukter såsom fotvårdande krämer, fotfilar och sulor.
  • Storlekstabell
  • Skyddsklasser
  • Skyddande egenskaper
   SBS1S1PS2S3S4S5
   OBO1O2O3O4O5
   Halkmotstånd
   Tåhätta (200J/15 000 N)
   Oljebeständig sula FO
   Slutet hälparti
   Antistatisk A (100 kΩ - 1000 MΩ)
   Stötupptagande E (min. 20J)
   Vattenavstötande läder
   Mönstrad slitsula
   Spiktrampskydd P (1100 N)
   Material gummi/PU
   HRO
   SRC
   CI
   ESD
   Scrolla för att se hela tabellen

Liknande produkter

Scholl Fredrika Sandal - Svart (Dam)

Klassisk sandal med tre justerbara remmar

850 kr
Scholl Rio AD Sandal - Brun (Dam)
Biosandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
950 kr
Scholl Discover Promenadsko - Röd (Dam)
REA
Promenadsko i nubuck med ett vattentätt membran
825 kr 1650 kr
Scholl Aalim Sandal - Svart (Dam)
Biosandal med kardborreknäppning och anatomiskt uppbyggd fotbädd
850 kr

Senast visade

Scholl Rio 22 Special Sandal - Svart (Dam)
REA
Biosandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd, reglerbara spännen
765 kr 950 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.