Hammartå

VAD: Hammartå orsakar krokiga tår som lätt får skav i vanliga skor. Ofta får man hammartå i samband med hallux valgus men man kan även få hammartå om man har använt för trånga skor. Orsaken till hammartå är dock fortfarande ofta okänd.

SYMPTOM: När man har hammartå är en eller flera tår krökta. När tån är krökt kan ovansidan av tån trycka upp mot skon vilket gör ont och kan leda till skav. Det är vanligt att det blir en förhårdnad av trycket och att förhårdnaden ömmar. Man kan också få ont under framfoten.

ÅTGÄRD: Trycket på tån minskar om du har skor som är rymliga framtill. Du kan också bli hjälpt av att ha ett inlägg i skon. Vi på Shoemed har listat våra produkter som kan ha positiv inverkan på uppkommen hammartå.
Visa mer
Visa mindre

Shoemeds val

Filtrera nedan:
Visar 1-5 av 5 artiklar
Sortera:
Pedag hammartå - Höger
Stöd för hammartå på höger fot.
60 kr
Saucony Echelon Walker 3 Wide Promenadsko - Svart (Herr)
Stabil och sviktande promenadsko i bred läst
1600 kr
Saucony Echelon Walker 3 Wide Promenadsko - Vit (Dam)
Stabil och sviktande promenadsko i bred läst
1600 kr
Saucony Echelon Walker 3 X-Wide Promenadsko - Svart (Herr)
Stabil och sviktande promenadsko med etxra bred läst
1840 kr
Saucony Integrity Walker 3 X-Wide Promenadsko - Svart (Dam)
Stabil promenadsko i skinn med extra bred läst
1600 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.