Pronation och supination

VAD: Pronation innebär att foten/fotleden tippar inåt (pronerar) medan supination innebär att foten/fotleden tippar utåt (supinerar). Bara en liten vinkel vid foten ger stor belastning på knä och höft och kan skapa problem i resten av kroppen.

SYMPTOM: Du kan uppleva smärtor i fot, underben och knä. Smärtan kan upplevas även högre upp i kroppen såsom i rygg eller nacke.

ÅTGÄRD: Överpronation och supination hindrar alltså kroppen från att fördela kraften från stöten när foten träffar marken. Du som lider av detta bör leta efter skor som ger extra stöd och stabilitet så att skorna minimerar effekten av varje steg. Vi på Shoemed erbjuder flera olika alternativ för personer med överpronation eller supination. Härnedan har vi listat våra produkter som kan ha positiv inverkan på uppkommen supination eller överpronation.
Visa mer
Visa mindre

Shoemeds val

Filtrera nedan:
Visar 1-9 av 9 artiklar
Sortera:
Gaitline Track Knit Promenadsko - Beige (Dam)
REA
Lätt promenadsko med god stötdämpning
1615 kr 1900 kr
Gaitline Track Knit Promenadsko - Blå (Dam)
REA
Lätt promenadsko med god stötdämpning
1615 kr 1900 kr
Scholl Discover Promenadsko - Svart (Dam)
REA
Promenadsko i nubuck med ett vattentätt membran
1402.50 kr 1650 kr
Scholl Galaxy Sporty Promenadsko - Vit (Dam)
REA
Lätt sneaker med stickad ovandel och grovt sulmönster
1147.50 kr 1350 kr
Scholl Selfoss Promenadsko - Blå (Dam)
REA
Promenadskor med ovandel i vattentätt membran
1232.50 kr 1450 kr
Scholl Sprinter Ultra Promenadsko - Svart (Dam)
REA
Promenadskor med löstagbar fotbädd
1275 kr 1500 kr
Scholl Sprinter Ultra Promendsko - Blå (Dam)
REA
Promenadskor med löstagbar fotbädd
1275 kr 1500 kr
Scholl Starter Base Promenadsko - Svart (Dam)
REA
En vattentät och mycket solid promenadsko
1402.50 kr 1650 kr
Waldläufer Hanni Sandal - Svart (Dam)
REA
Sandaler med kardborreband och utbytbar innersula
1147.50 kr 1350 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.