Strumpor

Våra strumpor håller en hög kvalitet och vi handplockar sortimentet efter funktion. Strumpor kan göra stor skillnad på hur en sko känns på foten och främst hur klimatet inne i skorna blir. Vi har ett brett sortiment av stödstrumpor med olika kompression och bambustrumpor för både dam och herr.

Hos oss hittar du även halksockor för vuxna, diabetikersockor och ullstrumpor med upp till 90% ull.

Stödstrumpor

Stödstrumpor eller som det också kallas, kompressionsstrumpor, är ett väldigt bra plagg för alla som har ett jobb där belastning av ben och fötter sker under en längre tid. Stödstrumpor är effektiva om du har ett jobb där du rör dig mycket under arbetsdagen och vid vissa tillfällen gör tunga lyft, som tillexempel om du jobbar inom vården. Vare sig du är sjuksköterska, läkare eller vårdare så är kompressionsstrumpor ett bra val för att ta hand om dina ben och fötter. Stödstrumpor är även väldigt bra att använda vid flygresor

Stödstrumpor kan bäras hela dagen utan att det känns obehagligt eller att de trycker för hårt mot dina ben. Strumporna är utvecklade för att öka blodcirkulationen i dina fötter och ben. Den trycker hårdare längre ner mot foten och trycket avtar längre upp på benen. Detta leder till att blodet cirkulerar bättre och återflödet till hjärtat stimuleras, vilket i sin tur leder till förebyggande mot blodproppar och åderbrock.
Känner du dig osäker på vilken typ av stödstrumpa du skulle behöva eller undrar något annat så tveka inte att höra av dig till vår kunniga personal.

Bambustrumpor

Bambu är ett material som är väldigt mjukt och skönt och som dessutom inte binder fukt som bomull kan göra. Bambustrumpor är väldigt bra om man har problem med fotsvamp som ofta uppstår av en för fuktig miljö i skorna. Shoemed har ett stort utbud av bambustrumpor som har en hög andel bambu, vilket är något du alltid ska titta efter som du ska köpa bambustrumpor. Egenskaperna i strumporna kommer från bambuplantans egna naturliga skydd mot bakterier, kvalster och svampangrepp. Detta leder till att textilierna håller sig fräschare under en mycket längre tid.

Diabetikerstrumpor

Diabetikerstrumpor är strumpor för dig som är diabetiker eller för dig med känsliga fötter. De passar dig som är känslig för skav, blåsor eller sår och kommer med extra lös resår. De är gjorda för att förebygga skador som kan orsakas av friktion.
Visa mer
Visa mindre
Filtrera nedan:
Visar 1-15 av 15 artiklar
Sortera:
Wiges Ministeps - Vit
Korta bomullsstrumpor som passar i ballerinaskor
45 kr
Wiges Stödstrumpa 18-22mmHg - Svart
Knästrumpa med 18-22 mmHg kompression
150 kr
Wiges Bambustrumpa - Svart
Mjuk strumpa i 72% bambu
65 kr
Wiges Ankelstrumpa bambu 3 pack - Svart
Kort strumpa i 72% bambuviskos
110 kr
Wiges Diabetikerstrumpa - Svart
Mjuk strumpa med lös resår och förstärkt frottésula
65 kr
Wiges Stödstrumpa - Svart (Unisex)
Knästrumpa med 16-18 mmHg kompression
150 kr
Wiges Stödstrumpa - Vit (Unisex)
Knästrumpa med 16-18 mmHg kompression
150 kr
Wiges Ankelstrumpa bambu 3 pack - Vit
Kort strumpa i 72% bambuviskos
110 kr
Wiges Ministeps - Svart
Korta bomullsstrumpor som passar i ballerinaskor
45 kr
Wiges Stödstrumpa - Vit
Knästrumpa med 18-22 mmHg kompression
150 kr
Wiges Bambustrumpa - Vit
Mjuk strumpa i 72% bambu
65 kr
Wiges Bambustrumpa - Grå
Mjuk strumpa i 72% bambu
60 kr
Wiges Bambustrumpa 3-pack - Vit (Unisex)
3-pack mjuk strumpa i 72% bambu
140 kr
Wiges Halksocka - Svart (Dam)
REA
Mjuk strumpa med lös resår och halkskydd
35 kr 70 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.