Hälsporre och hälsmärta

VAD: Du kan få besvär om du har belastat hälen för kraftigt eller för mycket under för lång tid. Problemen kan också bero på dåliga skor. Hälen kan också skadas om du ramlat, trampat snett eller fått ett slag mot hälen.

SYMPTOM: Besvären beror många gånger på att du sprungit eller gått för ofta med dåliga skor. För en del sitter besvären i och under hälen, medan det för andra känns mest baktill runt hälsenan.

ÅTGÄRD: Ont i hälen är sällan tecken på något allvarligt. Förutom att ta kontakt med din vårdcentral kan du i första hand pröva att se över dina skor. En sko med rundad eller rullande sula bidrar till att du får en avlastning för hälen och minskar på så vis smärtan. En sko eller iläggssula med ordentligt stöd i hålfoten, kan minska smärtan och underlätta läkningsprocessen. Vi på Shoemed har listat våra produkter som kan ha positiv inverkan på uppkomna hälsmärtor.
Visa mer
Visa mindre

Shoemeds val

Filtrera nedan:
Visar 1-4 av 4 artiklar
Sortera:
Shoeboy's Ortho Heel Soft
Hälkudde som lindrar vid exempelvis hälsporre
100 kr
Embla 1535 Sandal - Svart (Dam)
Stötdämpande sandal med löstagbar fotbädd
1295 kr
Gabor Rolling Soft 26.897.36 Promenadsko - Marinblå (Dam)
Smidig promenadsko med rullande sula
1250 kr
Scholl Jump Next Toffel - Svart (Unisex)
Anatomiskt uppbyggd toffel
950 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.