Kalla fötter

VAD: Den allra vanligaste orsaken till kalla fötter är att blodkärlen drar ihop sig i de yttre kroppsdelarna såsom just fötter och händer. Kroppen gör detta för att spara på värmen i resten av kroppen. En annan vanlig orsak är rökning då rökning gör att blodkärlen drar ihop sig.

SYMPTOM: Du kan uppleva kyla och ibland smärta i fötterna. Ofta finns det ingen anledning att oroa sig – då räcker det ofta att klä sig extra varmt.

ÅTGÄRD: Ett par varma strumpor alternativt ett par stödstrumpor kan rekommenderas liksom att ha rymliga skodon. Att köra gymnastik kan också öka upp värmen i kroppen. Vi på Shoemed har listat några av våra produkter som kan ha positiv inverkan på dina kalla fötter.
Visa mer
Visa mindre

Shoemeds val

Filtrera nedan:
Visar 1-4 av 4 artiklar
Sortera:
Scholl New Massage Toffel - Vit
REA
Klassisk sandal med kilklack och massagenabbar
467.50 kr 550 kr
Wiges Stödstrumpa 18-22mmHg - Svart
REA
Knästrumpa med 18-22 mmHg kompression
127.50 kr 150 kr
Birkenstock Arizona Fur, Smal läst, Sandal - Beige (Dam)
REA
Klassisk ullfodrad sandal med anatomisk fotbädd
1275 kr 1500 kr
Joha Ullstrumpor - Marinblå (Unisex)
REA
110 kr 130 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.