Skräddarknuta

VAD: Skräddarknuta är en medicinsk åkomma som påverkar fotens struktur och funktion. Skräddarknuta är en utbuktning vid lilltån på utsidan av foten och åkomman kan orsaka smärta och obehag.

SYMPTOM: De första tecknen på skräddarknuta är smärta och rodnad runt lilltåns utsida som ofta blir värre av tryck från skor. Skräddarknuta kan leda till svårigheter att bära vanliga skor och påverkar därför dagliga aktiviteter som att gå eller springa.

ÅTGÄRD: För att förebygga skräddarknuta är det viktigt att välja rätt skor. Skor bör ha tillräckligt med utrymme för tårna och ge en god stötdämpning, de ska inte ge ett tryck på utsidan av foten. Tänk på följande saker:

  • • Använd bekväma skor i rätt storlek
  • • Undvik högklackat
  • • Korrigera foten med skoinlägg och fotstöd. Använd stödstrumpor
  • • Vila och isning
  • • Antiinflammatoriska läkemedel

Vi på Shoemed har listat våra produkter som kan ha positiv inverkan på skräddarknuta.
Visa mer
Visa mindre

Shoemeds val

Filtrera nedan:
Visar 1-7 av 7 artiklar
Sortera:
Klaveness Naturform Sandal - Svart (Unisex)
Sandal i bred vidd, med hälrem och utbytbar fotbädd
1300 kr
Pedag tåskydd
Tåhätta som skyddar tårna
75 kr
Saucony Echelon 9 Wide Promenadsko - Svart/Vit (Dam)
Rymlig och stabil promenadsko med slitstark yttersula, bred läst
1700 kr
Saucony Echelon 9 Wide Promenadsko - Svart/Vit (Herr)
Rymlig och stabil promenadsko med slitstark yttersula, bred läst
1700 kr
Saucony Echelon Walker 3 X-Wide Promenadsko - Svart (Herr)
Stabil och sviktande promenadsko med etxra bred läst
1840 kr
Saucony Integrity Walker 3 X-Wide Promenadsko - Svart (Dam)
Stabil promenadsko i skinn med extra bred läst
1600 kr
Waldläufer Kläre Promenadsko - Svart (Dam)
Promenadskor i skinn och uttagbar innersula
1600 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.