Diabetes

VAD: Diabetes är ett samlingsnamn för sjukdomar som alla ger för mycket socker i blodet. Förutom typ 1-diabetes finns typ 2-diabetes och graviditetsdiabetes.

SYMPTOM: Vanliga symtom är bland annat trötthet och att du behöver kissa oftare, men även ett högt blodsockervärde under en längre tid. Detta kan öka risken för försämrad känsel och blodcirkulation i fötterna. Det är därför viktigt att tänka på att skor och strumpor inte skaver mot huden då det lätt kan uppstå sår som är svårläkta.

ÅTGÄRDER: Behandlingen vid typ 1-diabetes består av att kontrollera blodsockervärdet och att ta insulin. Behandling vid typ 2-diabetes består av att få ner blodsockervärdet. Det går att göra med fysisk aktivitet och bra matvanor, men du behöver oftast också läkemedel. Den försämrade blodcirkulationen och nedsatta känseln i fötterna gör det extra viktigt att du tar hand om dina fötter och ser över dina skor. Vi på Shoemed har listat våra produkter som kan ha positiv inverkan på uppkommen diabetes.
Visa mer
Visa mindre

Shoemeds val

Filtrera nedan:
Visar 1-1 av 1 artiklar
Sortera:
Wiges Diabetikerstrumpa - Svart
Mjuk strumpa med lös resår och förstärkt frottésula
65 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.