Blundstone

Blundstone är varumärket som tagit världen med storm. Med sitt slitstarka, impregnerade skinn är detta en fritidssko för alla väder. En sko från Blundstone passar perfekt in i det svenska klimatet som kan skifta när som.

Blundstone - Erfarenhet sedan 1870
Det familjeägda företaget som grundades redan 1870 är fortfarande baserat i Moonah, Tasmanien. Med ett arv som sträcker sig över tre århundranden producerar Blundstone skor utav hög kvalitet och med en hög modefaktor. Med sitt slitstarka, impregnerade skinn är detta en fritidssko för alla väder. Blundstone skor för barn är lika populära som för vuxna. Blundstones filosofi är att användaren ska kunna gå varsomhelst, närsomhelst, utan hinder. De klassiska modellerna i 500 serien har en hög igenkänningsfaktor med sin runda tåbox och kraftiga sula och används lika flitigt av stora som små.

Blundstone tillverkning
Blundstone strävar efter att göra boots utav allra högsta kvalitet för både arbetsdagen och för privat bruk. Blundstone skorna tillverkas för närvarande i fabriker i Vietnam, Indien, Rumänien och Mexiko. Blundstone har personal från sina kontor ute på anläggningarna för att se till att tillverkningen uppfyller deras hårda kvalitetskrav. Blundstone är en certifierad ISO9001 tillverkare. Med sitt slitstarka skinn, representerar Blundstone ett bootsvarumärke som klarar av det typiska Skandinaviska vädret som kan överraska närsomhelst.

Tekniken bakom Blundstone
Sulorna som används i Blundstone är utrustade med SPS-?Shock Protection System vilket kan liknas en sula i joggingskor. Med hållbarhet och kvalitet som en arbetssko, och med en sula som en joggingsko är en Blundstone svår att ifrågasätta. Detta tillsammans med den trendiga känslan gör att skon passar utmärkt både för en utekväll som en dag på landet.

Blundstone i samhället
Blundstone har satt en policy för hållbar utveckling och arbetar hårt med detta. Genom att maximera sin användning av återvunnen och återvinningsbart material i deras tillverkning vill de hjälpa till att forma jordbruk, industri och den kommersiella handeln som finns i vår värld. 2011 skrev Blundstone på avtal att följa det australienska förpackningsavtalet.
Visa mer
Visa mindre
Filtrera nedan:
Visar 1-9 av 9 artiklar
Sortera:
Blundstone 062 Boots - Brun (Unisex)

Dressade boots i impregnerat fetläder

2000 kr
Blundstone 063 Boots - Svart (Unisex)

Dressade boots i impregnerat fetläder

2000 kr
Blundstone 192 Boots - Brun (Unisex)
Skyddsboots i fetläder
1950 kr
Blundstone 500 Boots - Brun (Unisex)

Klassisk boots i impregnerat fetläder

2000 kr
Blundstone 510 Boots - Svart (Unisex)

Klassisk boots i impregnerat fetläder

2000 kr
Blundstone 910 S3 Skyddssko - Svart (Unisex)
Slitstark arbetskänga med spiktrampsula och stålhätta
2000 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.