Arbesko

Arbesko står som en symbol för svensk industriell tradition och innovation, vilket återspeglas i deras långa historia av att tillverka Skyddsskor och Yrkesskor av högsta kvalitet sedan 1839. Med rötterna djupt förankrade i den svenska skomakartraditionen, representerar Arbesko en unik kombination av beprövade metoder och modern teknologi, vilket gör dem till ett föredöme inom skyddsskobranschen.

Tillverkningen som sker i Kumla, Sveriges enda skyddsskofabrik, belyser företagets åtagande till lokal produktion och kvalitet. Detta engagemang i den lokala ekonomin säkerställer inte bara jobb och kunskapsutveckling inom regionen utan även att varje par skor som lämnar fabriken möter de stränga kvalitets- och säkerhetskrav som moderna yrkesutövare ställer. Ett kännetecken för Arbesko är deras fokus på användarcentrerad design, där produkterna utvecklas i nära samarbete med professionella slutanvändare. Detta nära samarbete garanterar att varje par skor inte bara erbjuder maximalt skydd utan också är anpassade för komfort och funktion i vardagligt arbete. Det är denna kombination av skydd, komfort och användbarhet som särskiljer Arbesko-skor från andra på marknaden och gör dem till ett föredraget val bland yrkesverksamma. Att välja Arbesko innebär mer än bara att investera i ett par skyddsskor; det är ett val som ger dina fötter de bästa förutsättningarna för ett säkert och hälsosamt arbetsliv. Med Arbesko kan yrkesutövare känna sig trygga och bekväma, oavsett arbetsmiljö, vilket möjliggör högre produktivitet och minskad risk för skador och trötthet. Arbesko symboliserar en sällsynt blandning av tradition och innovation inom skyddsskotillverkning och står som en stolt representant för svensk kvalitet och hantverksskicklighet på den globala marknaden.

Arbesko är ledande i Norden inom tillverkning av yrkes- och skyddsskor. Arbeskoskor passar bra för dig som söker Köksskor, Serveringsskor, Vårdskor eller skor till bygg och industri. Det finns även ett stort urval av ESD skor.

Arbesko har funnits i över 180 år och är ledande på att utveckla och tillverka ergonomiskt riktiga skydds-och arbetsskor. Arbesko är ofta först med nya material och är i framkant med ny teknik gällande deras skydds- och yrkesskor. Tillverkningen av Arbeskos arbetsskor och tofflor sker som sagt ovan i Sveriges enda skofabrik – Arbesko Skofabrik i Kumla, som samtidigt är en av Europas mest moderna skofabriker. Den största skillnaden på Arbesko skor och andra skor är deras unika grundkoncept Stability System, ett noggrannt sätt att bygga upp en kvalitetssko. Arbetsskor från Arbesko håller länge och är laddade med funktioner som ger fötterna rätt stöd, optimal stötdämpning och bästa möjliga komfort.
Visa mer
Visa mindre
Logotyp Arbesko
Filtrera nedan:
Visar 1-20 av 20 artiklar
Sortera:
Arbesko 1057 Mjuktoffel - Vit (Unisex)
ESD-klassad mjuktoffel med vändbar hälrem
1430 kr
Arbesko 1072 Mjuktoffel - Svart (Unisex)
Mjuktoffel i skinn med hälrem
1235 kr
Arbesko 1355 Snörsko - Svart (Unisex)

Smidig och ventilerad arbetssko i snörmodell

2500 kr
Arbesko 1385 Snörsko - Svart (Unisex)
Slitstark arbetssko i skinn med maximal stötdämpning
2650 kr
Arbesko 1386 med BOA®-snörning - Svart (Unisex)
2995 kr
Arbesko 1387 Sandal - Svart (Unisex)
Stötdämpande sandal med ESD
1430 kr
Arbesko 1397 Sandal - Svart (Unisex)
Stötdämpande arbetssandal med hälrem
1550 kr
Arbesko 187 Skyddssko - Svart (Unisex)
Slitstark skyddstoffel med ESD och tåhätta
1550 kr
Arbesko 191 Mjuktoffel - Svart (Unisex)
Bekväm och flexibel skyddstoffel
1350 kr
Arbesko 342 Skyddssko - Svart (Unisex)
Luftig skyddsko med boasnörning
3375 kr
Arbesko 359 Skyddssko - Svart (Unisex)

Sportig skyddssko i skinn

1300 kr
Arbesko 386 Skyddssko - Svart (Unisex)
Skyddssko med spiktrampskydd
3570 kr
Arbesko 413 Skyddssko - Svart (Unisex)
Skyddsko med tåhättan av aluminium och ett mjukt spiktrampskydd
2480 kr
Arbesko 434 Skyddssko - Svart (Unisex)
Skyddsko med tåhättan av aluminium och ett mjukt spiktrampskydd
2530 kr
Arbesko 50692 Skyddskänga - Svart (Unisex)
Varm och slittålig skyddskänga
3580 kr
Arbesko 51692 Skyddskänga - Svart (Unisex)

Slitstark känga med oljebeständig sula

fr. 3250 kr
Arbesko 895 Skyddssko - Svart (Unisex)
En bekväm skyddssko med snörning
1300 kr
Arbesko ComfOrtho 10284 Sula - (Unisex)
Stötdämpande sula för lågt fotvalv
700 kr
Arbesko ComfOrtho 10286 Sula - (Unisex)
Stötdämpande sula för extra högt fotvalv
700 kr
Arbesko Ortholite X40 Sula - (Unisex)

Denna inläggssula har effektiv fukttransport samt ventilering

350 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.