Hitta rätt storlek - mät din fot

För att vara säker på att få rätt storlek på dina skor kan det vara bra att mäta din fot. Vi försöker att ange måtten på alla skor, har vi inte gjort det går det bra att skicka ett mejl till oss med ditt fotmått, vilken modell du är intresserad av och vilken storlek du vanligtvis har så mäter vi skorna för att kontrollera att det blir rätt.

Så här mäter du:

Lägg ett papper på golvet, intill en vägg och ställ foten på pappret med hälen mot väggen. 


Dra ett streck på pappret efter stortån. Mät avståndet från papperskanten till strecket - så lång är din fot.

Vi rekommenderar att innermåttet i skon bör vara 0,5-1 centimeter längre än foten. Vissa menar på att det bör vara 0,7-1,2 centimeter. Känn efter själv.

Kolla gärna storleksguiden i produktbeskrivningarna och se vilken skostorlek som verkar passa dina fötter. Det är inte alltid den skostorlek du brukar ha!

Om du vet med dig att du har extra breda eller höga fötter, ta gärna en storlek större än vad storlekstabellen säger. Avser du att lägga i en extra sula i skon? Ta gärna en storlek större även här än vad tabellen säger.

Har ni några frågor om innermått, mejla oss på kundtjanst@shoemed.seLogga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.