Merrell

Merrell, som är baserade i Vermont i USA, säljer sportiga fritidsskor av hög kvalitet. Skorna är tillverkade av avancerade och tåliga material för att skapa den bästa upplevelsen. Eftersom behoven hos kunderna har förändrats över tiden har Merrell breddat sitt erbjudande till att omfatta skor både för naturälskare och stadsliv.

Merrell – Användningsområden

Merrell är ett välkänt namn inom outdoor-branchen. Teamet som står bakom Merrell tror på att utveckla och expandera friluftslivet. De har genom åren stått för de bäst vandringsskorna genom att producera skor med hög kvalitet och ser hela tiden till att framställa skor som efterfrågas av konsumenterna och som ligger rätt i tiden. De aktiviteter som Merrell främst fördjupar sig i är hiking, multisport och löpning För att Merrell ska kunna ta fram skor som ligger i framkant för dessa aktiviteter krävs det material och teknologier i hög klass. För att kunna leverera detta använder Merrell sig av Gore-Tex och andra vattentäta och luftiga material. Allt för att du som användare ska kunna prestera under dina aktiviteter.

1981 till nu

Merrels historia började i bergen i Waitsfield, Vermont. Det var då som skidtillverkarna Clark Matis och John Schweizer valde att samarbeta med skotillverkaren Randy Merrell, som tidigare tillverkade high-end vandringsskor. De var då, 1981 som killarna tillsammans tog sina första steg mot vad som skulle bli en världssuccé.

Tillsammans skapade de varumärket Merrell, och den första kängan som lanserades var ”Wilderness”-kängan, som lanserade 1983. Det var en sko som skulle vara bättre än alla andra som fanns på marknaden, och så blev det också. Skon från Merrell gjorde en stor succé och blev utvald som den bästa kängan i världen utav The Backpacker Magazine. En stor framgång för Merrell var att deras skor var mycket lättare än de flera andra kängorna som fanns i klassen.

Andra skor från Merrell som även de gjort succé är bland annat Merrell Maipo och Merrell Hurricane.

Merrell köps upp

Merrell köps först upp år 1987 av det finska sportmärket Karhu som väljer att flytta tillverkningen till Asien för att få ner produktionspriserna. 10 år senare sålde Karhu sitt Merrell till de nuvarande amerikanska ägarna, Wolverine World Wide. År 2015 sålde Merrell skor i 151 länder för nästan 700 miljoner dollar.

Merrell hos Shoemed.se

Hos oss på Shoemed hittar du ett kompakt utbud av Merrell, där vi tagit in våra absoluta favoriter. Har du några funderingar över Merrell så kontakta vår kundtjänst för råd eller besök vår butik på Odengatan 33 i centrala Stockholm. Hos Shoemed.se handlar du tryggt och du har alltid 30 dagars öppet köp. Beställ Merrell online på Shoemed.se så skickar vi dom så fort vi kan eller så hämtar du ut dom i butik redan idag.
Visa mer
Visa mindre
Logotyp Merrell
Filtrera nedan:
Visar 1-10 av 10 artiklar
Sortera:
Merrell Moab Adventure 3 WP Promenadsko - Svart (Herr)
Vattentäta promenadskor med klassisk snörning i nubuckläder
1500 kr
Merrell Moab FST 3 Thermo Mid WP Vinterkänga - Svart (Dam)
Varmfodrad känga med optimalt grepp på våt is
2000 kr
Merrell Moab FST 3 Thermo Mid WP Vinterkänga - Svart (Herr)
Varmfodrad känga med optimalt grepp på våt is
2000 kr
Merrell Vego Känga - Svart (Herr)
Lättviktskänga i  läder
1650 kr
Merrell Vego Mid Känga - Svart (Dam)
Vattenavvisande känga med överdel i läder, urtagbar innersula
1650 kr
Merrell West Rim Sport Thermo Mid Känga - Svart (Dam)
Vandringskänga med ett vattentät membran
1500 kr
Merrell West Rim Sport Thermo Mid Känga - Svart (Herr)
Vandringskänga med ett vattentät membran
1500 kr
Merrell Wildwood Aerosport Promenadsko - Grå (Herr)
Vattentålig fritidssko perfekt för promenaden
900 kr
Merrell Wildwood Promenadsko - Svart (Dam)
Utomhusskor med stabil yttersula i gummi sula och urtagbar innersula
900 kr
Merrell Wildwood Promenadsko - Svart (Herr)
Utomhusskor med stabil yttersula i gummi sula och urtagbar innersula
900 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.