Supination och Pronation

VAD: Pronation innebär att foten/fotleden tippar inåt (pronerar) medan supination innebär att foten/fotleden tippar utåt (supinerar). Bara en liten vinkel vid foten ger stor belastning på knä och höft och kan skapa problem i resten av kroppen.

SYMPTOM: Du kan uppleva smärtor i fot, underben och knä. Smärtan kan upplevas även högre upp i kroppen såsom i rygg eller nacke.

ÅTGÄRD: Överpronation och supination hindrar alltså kroppen från att fördela kraften från stöten när foten träffar marken. Du som lider av detta bör leta efter skor som ger extra stöd och stabilitet så att skorna minimerar effekten av varje steg. Vi på Shoemed erbjuder flera olika alternativ för personer med överpronation eller supination. Härnedan har vi listat våra produkter som kan ha positiv inverkan på uppkommen supination eller överpronation.
Visa mer
Visa mindre

Shoemeds val

Filtrera nedan:
Visar 1-6 av 6 artiklar
Sortera:
Birkenstock Arizona SFB, Normal läst, Sandal - Brun (Herr)
Klassisk sandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
1345 kr
Birkenstock Arizona SFB, Smal läst, Sandal - Svart (Dam)
Klassisk sandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
1345 kr
Scholl Airbase Sandal - Svart (Unisex)
REA
Biosandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
840 kr 1050 kr
Scholl Discover Promenadsko - Svart (Dam)
Promenadsko i nubuck med ett vattentätt membran
1650 kr
Scholl Havang Promenadsko - Svart (Unisex)
Vattenavvisande promenadsko med anatomiskt uppbyggd fotbädd
1200 kr
Scholl Starter Base Promenadsko - Svart (Dam)
REA
En vattentät och mycket solid promenadsko
895 kr 1650 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.