Mephisto

Mephisto startades av Martin Michaeli 1965. Hans vision när han startade företaget var att göra världens mest bekväma sko, en vision som Mephisto håller hårt på än idag. Fabriken och huvudkontoret ligger i staden Sarrebourg i Frankrike. Varumärket är internationellt starkt och Mephisto säljs i över 70 länder. Många av Mephistos modeller tillverkas än idag helt för hand.

Skorna tillverkas med omsorg och inget i produktionen stressas fram. Alla skinn handplockas inom Europa och de flesta som arbetar på Mephistos fabriker och kontor i Sarrebourg, har arbetat där i generationer. Det som är speciellt med Mephisto, är att skorna har en speciellt framtagen teknologi i sulorna som heter Soft-Air Technology. I korta drag kan man beskriva sulkonstruktionen som uppbyggd av luftkanaler som sitter inuti sulan. Däremellan har man också ett mjuk skumliknande material som formar sig lite i varje steg man tar medan innersulan på skorna har en bra anatomisk uppbyggnad.

Alla dessa komponenter bildar tillsammans en otroligt komfort under foten, samtidigt som de högkvalitativa materialen i ovandelarna ger en lyxig om mjuk känsla runtom fotens ovansida. Mephisto är verkligen ett varumärke med klass och passar de flesta fötter, både ömma och trötta som pigga och friska.

Alla skor har dessutom riktiga gummisulor i 100% gummi, vilket ger ett bra och stabilt grepp.

Vi är mycket glada över att ha Mephisto i vårt sortiment och rekommenderar detta varumärke för både arbete och fritid.
Visa mer
Visa mindre
Filtrera nedan:
Visar 1-3 av 3 artiklar
Sortera:
Mephisto Nikita Promenadsko - Röd (Dam)
REA
Sportiga promenadskor med snören och dragkedja
895 kr 1790 kr
Mephisto Paco Grizzly Sneaker - Svart (Herr)
REA
Sneaker med oslagbar komfort
1300 kr 2600 kr
Mephisto Vito Randy - Svart (Herr)
REA
Exklusiv herrsko med oslagbar stötdämpning
1150 kr 2300 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.