Birkenstock Arizona, SFB, Normal läst, Sandal - Svart (Unisex)

Artikelnummer: 551251-01

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
Storlek36373839404142434445464748
FärgSvart
 • Enkel retur - 30 dagars returrätt
 • Betala senare med Klarna. Läs mer
 • Fri frakt och retur till butik
  • Produktbeskrivning
  • Birkenstock Arizona, SFB, Normal läst är en klassisk biosandal med två reglerbara remmar.

   Denna sandal har en mjuk fotbädd, SFB står för soft footbed. Fotbädden har en anatomisk uppbyggnad vilket ger stör för hälen, hålfoten och i tåvallen.
   Fotbädden är klädd i mocka vilket känns väldigt skönt mot foten. Med tiden blir den ruggade mockafotbädden lite slätare. Under mockan, i mellansulan, har sandalerna ett mjukt latexmaterial.

   Mellansulan är i övrigt tillverkad i kork. Den anatomiska uppbyggnaden ger en bra stadga under foten och avlastar under hela foten.

   Ovandelen är tillverkad i Birko-flor, ett tåligt syntetmaterial som består av mjuk filt närmast foten och en färgfilm på utsidan av remmarna.

   Yttersulan är tillverkad i EVA, ett mjukt plastmaterial som består av små luftbubblor som ger en bra sviktkänsla. Yttersulan lämnar inga märken på golv inomhus och passar bra att använda både utomhus som inomhus.

   Birkenstock Arizona SFB har en normalvidd vilket passar dem som har normala- till breda fötter. De reglerbara remmarna gör att sandalen är lätt att anpassa över vristen så att den sitter ordentligt på foten.

   Vi rekommenderar Birkenstock Arizona SFB som hemmatofllor, men även som inneskor på arbetet oavsett om du går, står eller sitter ned i arbetet.
   Sandalen passa även som ett alternativ om man känner av hälsmärta eller hälsporre.


  • Egenskaper
  • Här nedan finner du de viktigaste egenskaperna för produkten.

   Bred vidd: Ja
   Hålfotsuppbyggnad (Anatomisk fotbädd): Ja
   Reglerbara spännen: Ja
   Stötdämpande sula: Ja
  • Om varumärket
  • Birkenstocks framgångssaga började redan 1774 och är än idag ett varumärke som representerar en hög kvalité och funktionalitet. Den anatomiska fotbädden ger stöd i fotens alla håligheter som i sin tur ger stöd åt hela kroppen. Birkenstock har till skillnad från många andra varumärken både mjuka och hårda fotbäddar, samt smala eller lite bredare läster. Fotbädden är tillverkad av ren naturkork och slitsulan av EVA, ett slitstarkt och lätt material. Sedan en tid tillbaka har de även lanserat en badtoffel med samma typ av uppbyggnad som i originalet. Det finns även en Proffessional kollektion med ESD skydd.
  • Storlekstabell
  • Skyddsklasser
  • Skyddande egenskaper
   SBS1S1PS2S3S4S5
   OBO1O2O3O4O5
   Halkmotstånd
   Tåhätta (200J/15 000 N)
   Oljebeständig sula FO
   Slutet hälparti
   Antistatisk A (100 kΩ - 1000 MΩ)
   Stötupptagande E (min. 20J)
   Vattenavstötande läder
   Mönstrad slitsula
   Spiktrampskydd P (1100 N)
   Material gummi/PU
   HRO
   SRC
   CI
   ESD
   Scrolla för att se hela tabellen

Liknande produkter

Birkenstock Arizona Fur, Smal läst, Sandal - Svart (Dam)
Klassisk sandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
fr. 1500 kr
Birkenstock Boston, Normal läst Toffel - Tabacco (Unisex)
Toffel med normal läst och ett individuellt justerbart spänne på sidan
1695 kr
Birkenstock Arizona SFB, Smal läst, Sandal - Brun (Dam)
Klassisk sandal med anatomiskt uppbyggd fotbädd
1195 kr
Birkenstock Milano NL, Normal läst, Sandal - Svart (Herr)
Sandal med anatomisk fotbädd med tre remmer och en hälrem
1170 kr

Senast visade

Birkenstock Arizona, SFB, Normal läst, Sandal - Svart (Unisex)
Klassisk sandal med mjuk, anatomiskt uppbyggd fotbädd
1095 kr
Logga in

Om Shoemed

Shoemed är en av Sveriges främsta aktörer inom segmentet funktionella skor. Vårt intresse för en bekväm vardag där fothälsa bidrar till välmående på arbetet och fritiden genomsyrar vårt sortiment. Alla skor och varumärken på Shoemed handplockas med stor eftertanke så att vi ska kunna erbjuda en variation av läster, material och funktioner på sulor. På Shoemed är vi specialister inte minst inom arbetsskor för olika yrkesområden.

Arbetsskor

Rätt jobbskor på arbetet är viktigt för att du och din kropp ska må bra. Olika yrken kräver olika funktioner och vi kan nästa lova att vilket yrke du än har så ska vi kunna hjälpa dig att hitta en sko som passar. Du som jobbar inom vården kan köpa dina vårdskor, du som arbetar i restaurang dina köksskor, du som jobbar på hotell eller liknanade serviceyrke hittar dina uniformsskor hos oss.

Fritidsskor

I våra butiker och i vår webbshop hittar ni ett brett urval av bra och funktionella fritidsskor. Att jobba med arbetsskor till olika yrken som kräver mycket av ett par skor har gett oss stor kunskap kring vad en bra sko bör erbjuda. Den kunskapen har vi tagit med oss till vårt urval av fritidsskor vilket gör att våra fritidsskor håller samma standard och motsvarar samma krav som vi ställer på de arbetsskor vi säljer.